x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăznet

Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăznet

30 Noi 2021   •   10:59
Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăznet
Sursa foto: Lucian Alecu

Medicul Octavian Jurma lansează un nou avertisment legat de noua variantă Omicron care ar putea „lovi ca un trăznet” România.

„Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami, asa cum stiam ca o va face daca nu luam masuri de protectie a populatiei.

Daca infectiozitatea B.1.1.529 se confirma, valul 5-Omicron ne va lovi ca un traznet.

Nu de nebuni au intrat in stare de alerta maxima tarile guvernate de oameni carora le pasa sanatatea si viata celor pe care ii guverneaza. Masurile trebuie decise si adoptate inainte sa ca valul intre in faza exponentiala de crestere.

Noi insa nu ne facem griji, noi ne relaxam si ne veselim fara sa ne vaccinam, desi inca nu am scapat inca din valul 4-Delta, ca doar avem de ce.

Mentalitatea "lasa ca vedem cand ajungem acolo", urmata de corolarul "lasa ca a trecut deja si mai rau nu se poate" care ne-a nenorocit in 3 valuri succesive este decorata de Presedintele Romaniei.

Noi suntem mai rau ca purcelusul care si-a facut casa de paie si care rade de purcelusii care isi faca casa de lemne sau de piatra, pentru ca nici macar zid de paie nu ne mai facem.

Rugati-va ca vestile ca Omicron este mai putin virulent (grav) decat Delta pentru persoanele trecute prin boala sau vaccinate sa fie adevarate. Valul Omicorn a debutat abia acum 2 saptamani in Africa de Sud, deci in aceasta saptamana vom avea si primele date statistice legate de spitalizare.

A, era sa uit. In Africa de Sud e vara acum. In Europa e iarna.

Vaccinati-va, mai ales daca ati trecut prin boala.

Faceti-va boosterul, e un privelegiu ca e liber.

Purtati masca.

Bucurati-va de sarbatori alaturi de cei dragi. Omicron nu este o amenintare iminenta pentru Romania. Asa cum facem noi testarile, debutul unui posibil val Omicorn va fi vizibil abia de anul viitor”, a transmis Octavian Jurma.

×