x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Jurnal de pandemie. Un român stabilit în SUA povestește că americanii nu prea respectă măsurile de restricție

Jurnal de pandemie. Un român stabilit în SUA povestește că americanii nu prea respectă măsurile de restricție

11 Apr 2020   •   23:00
Jurnal de pandemie. Un român stabilit în SUA povestește că americanii nu prea respectă măsurile de restricție
Sursa foto: pixabay.com

În statul Georgia, SUA, mulţi locuitori transformă parcările hypermarket-urilor în locuri de joacă şi de socializare. Deși parcurile sunt teoretic închise, oamenii încă ies la plimbare.

Cristian Neculae locuiește în orașul Roswell și spune că localnicii nu prea respectă restricţiile de mişcare şi distanţarea socială. Zeci de persoane încă ies la plimbare în parcuri sau mai zăbovesc, aparent liniştite, după cumpărături, în parcările hypermarket-urilor, care sunt astfel transformate ad-hoc în locuri de joacă pentru copii şi de socializare pentru adulţi.

„E adevărat, restricţiile nu sunt atât de severe ca în alte state, iar situaţia nu e nicidecum atât de gravă ca în New York, de exemplu, dar eu cred că oamenii ar trebui să fie puţin mai precauţi”, este de părere Cristian.

Dacă pandemia va deveni mai agresivă în Georgia, autorităţile statale şi guvernatorul vor impune restricţii mult mai drastice. „Sper din toată inima să nu se întâmple aşa ceva, dar vom vedea cum evoluează situaţia în următoarele zile şi în următoarea săptămână”, spune el.

Deocamdată lumea iese în continuare prin parcuri, pe jos sau cu bicicleta, dar într-un număr mult mai mic decât în vremurile normale şi liniştite, dinaintea izbucnirii şi escaladării crizei în SUA, noul epicentru al coronavirusului la nivel global.

„Din fericire nu stau foarte apropiaţi unii de alţii, mai ales că majoritatea vin cu toată familia la cumpărături, tocmai ca după acestea să se poată juca o jumătate de oră, copiii şi adulţii, să mai stea puţin de vorbă şi la modul fizic. Cel puţin la 2 metri distanţă, fireşte. !”, îşi încheie Cristian povestea.

Mediafax

×
Subiecte în articol: jurnalul lui cristian