x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Kelemen Hunor: Restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic și de Paștele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2:00

Kelemen Hunor: Restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic și de Paștele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2:00

25 Mar 2021   •   16:04
Kelemen Hunor: Restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic și de Paștele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2:00

Restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic și de Paștele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2:00, astfel încât credincioșii să participe la slujbele de Înviere, a anunat vicepremierul Kelemen Hunor, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase.

„Împreună cu premierul Florin Cîț̦u, secretarul de stat Raed Arafat și mai mulți membri ai Guvernului am avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România cu privire la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru sărbătorile de Paște. Cu toții am fost de acord să ridicăm restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic adică, în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 02.00 dimineața, și să procedăm la fel și cu prilejul Paștelui Ortodox. Este o măsură importantă pentru credincioși, care vor putea participa astfel la slujbele de înviere”, transmite vicepremierul Kelemen Hunor.

Intervalul orar al restricțiilor pentru Slujba de Înviere va fi adaptat, în așa fel încât credincioșii să poată participa fizic, anunța Florin Cîțu. Premierul a cerut cultelor să susțină în rândul credincioșilor campania de informare cu privire la vaccinare.

De asemenea, Patriarhia Română a transmis că Slujba de Înviere se va desfășura normal. Se vor purta măști și se va respecta distanțarea sanitară.

×
Subiecte în articol: kelemen hunor restricţii paste inviere