x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Materialele de curăţenie şi biocidele, luate la puricat

Materialele de curăţenie şi biocidele, luate la puricat

de Monica Cosac    |    15 Ian 2020   •   12:09
Materialele de curăţenie şi biocidele, luate la puricat

Biocidele (dezinfectanții) şi materialele de curăţenie folosite în toate județele vor fi verificate în urma unei decizii a ministrului Sănătății, după ce 40 de persoane – majoritatea copii – s-au intoxicat din cauza deratizării făcute într-un liceu din Arad. Anunțul a fost făcut, ieri, de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Măsura a fost luată în contextul în care 36 de copii şi 4 adulţi au ajuns la spital cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie care s-ar fi făcut în sălile de curs de la Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrun din Arad. Dintre aceştia, 14 au rămas internaţi.

„Încă de aseară (luni seară – n.r.), echipa Ministerului Sănătăţii, împreună cu Victor Costache, s-au autosesizat şi au trimis, deja a plecat şi Andrei Baciu - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, este la Arad în acest moment. Astăzi (marţi – n.r.), la şedinţa ministerului, domnul ministru Victor Costache a şi dispus evaluări la tot ce înseamnă biocide, materiale de curăţenie în toate judeţele”, a spus secretarul de stat, precizând că atât Corpul de control al ministrului, cât şi DSP Arad desfăşoară anchete. Conform ISU Arad, probele aeriene nu au arătat nimic pe aparate, însă au fost prelevate şi probe de pe bănci şi diferite obiecte, care trebuie verificate în laborator.

Reamintim că, în noiembrie 2019, un adult şi doi copii au murit în urma deratizării făcute într-un bloc din Timișoara. 

×