x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Mese populare cu tradiţionala fasole cu cârnaţi

Mese populare cu tradiţionala fasole cu cârnaţi

30 Noi 2017   •   15:29
Mese populare cu tradiţionala fasole cu cârnaţi
Sursa foto: DRAGOS ROBATZCHI/JURNALUL NATIONAL

Deja celebra fasole cu cârnaţi, oferită românilor de 1 Decembrie, nu va lipsi nici în acest an de la festivităţile care marchează Ziua Naţională a României. La Alba-Iulia, peste 9.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi de varză călită cu ciolan, însoţite de câte o chiflă şi câte un pahar cu vin, vor fi distribuite, gratuit, celor care vor fi prezenţi la manifestările de Ziua Naţională a României, “masa populară”, cum a fost denumită, fiind pregătită chiar de chef Cătălin Scărlătescu şi echipa sa. Punctele de distribuţie a caserolelor vor fi amplasate în incinta unităţii militare din Alba Iulia.

Buzoienii vor avea la dispoziție 3.000 de porţii de fasole - dintre care 500 vor fi de post - desert la alegere, plăcintă cu brânză sau cu mere şi vin fiert. Festinul va fi însoţit şi de muzică popular, interpretată de artişti locali. Şi la Iaşi se va împărţi tradiţionala fasole, la ora 12.00, după încheierea festivităţilor de la Palatul Culturii.

În Capitală, toate primăriile organizează spectacole de 1 Decembrie, dar mâncarea şi băutura nu vor fi gratis. În schimb, bucureştenii vor fi aşteptaţi cu concerte si spectacole gratuite.

Maraton-omagiu,  în Parcul Titan

Evenimentul “Maraton 1 Decembrie”, parte a proiectului​ “Educaţie prin Mişcare” , este un alt omagiu adus Zilei Naţionale a României şi Marii Uniri. Competiţia, care a ajuns la a 7-a ediție, se va desfășura mâine, în intervalul orar 09.00-15.00, în Parcul Titan din Sectorul 3 și adresează atât alergătorilor amatori, cât şi celor profesionişti. Pe lângă cele două probe mai grele – maraton (42,2​ ​km) şi semimaraton (21,1​ ​km) – doritorii pot concura şi la unele mai uşoare, precum cursa​ ​fotoliilor​ ​rulante (​3,2​ ​km) sau cursa​ ​cetăţenilor​ ​Sectorului​ ​3 (​3,5​ ​km). Anul acesta vor lua startul, în cadrul tuturor probelor, 900 de concurenţi.

 

×
Subiecte în articol: fasole cu cârnaţi de 1 Decembrie