x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Ne-au epuizat deciziile politice luate fără cap!”

„Ne-au epuizat deciziile politice luate fără cap!”

de Monica Cosac    |    04 Noi 2020   •   10:30
„Ne-au epuizat deciziile politice luate fără cap!”

Acesta este doar unul dintre mesajele pe care sindicaliștii din Sănătate le-au transmis guvernanților prin intermediul pancartelor, la „Marșul epuizării”, organizat de Federația Sanitas în Piața Victoriei din Capitală. 
Sindicaliştii care au pichetat Guvernul au pus lumânări pe peluza din faţa clădirii, împreună cu steguleţe inscripţionate cu prenumele angajaţilor care au decedat după infectarea cu noul coronavirus. Ei spun că atât salariaţii, cât şi pacienţii şi societatea, în general, sunt epuizaţi „din cauza bâlbelor nesfârşite ale factorilor de decizie în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei la nivel naţional”.
„Domnilor guvernanți, criza continuă, dar sistemul de sănătate și asistența socială este tot ca în luna martie! Fără personal, fără resurse, fără reguli!”, subliniază cei de la Sanitas, care mai spun că Ministerul Sănătății nu a răspuns în niciun fel solicitărilor federației și că „așa nu se mai poate”.
Pe de o parte, salariații din sistemul sanitar și din sistemul de asistență socială „sunt epuizați pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecție, la remunerarea corectă a muncii”, iar pe de altă parte, pacienții „sunt epuizați de lipsa predictibilității în ceea ce privește posibilitățile de tratament pentru afecțiunile cronice sau urgențe, de lipsa unor măsuri coerente în ceea ce privește strategia de limitare a răspândirii noului virus, de lipsa de coerență în ceea ce privește conduita și pașii de urmat în cazul infectării cu SARS-CoV-2”.


Strategiile de criză incoerente, promisiunile neonorate și deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali au epuizat angajații din Sănătate, avertizează sindicaliștii. 
 

×