x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social O nouă tranșă de vaccin anti COVID-19 produs de AstraZeneca ajunge în România

O nouă tranșă de vaccin anti COVID-19 produs de AstraZeneca ajunge în România

17 Feb 2021   •   12:47
O nouă tranșă de vaccin anti COVID-19 produs de AstraZeneca ajunge în România
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

O nouă tranșă de vaccin produs de AstraZeneca va ajunge în țară mâine, 18 februarie, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Caitală pe cale terestră, transmite Comiterul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, de unde vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul este autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). Așadar, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania suedezo-britanică AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP), din cadrul EMA, a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață.

Vaccinul a fost dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford și este al III-lea vaccin împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 și este disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele UE.

×
Subiecte în articol: vaccin AstraZeneca