x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social OBIECTIVUL generalului Nicolae Ciucă. Vrea să reintroducă serviciul militar

OBIECTIVUL generalului Nicolae Ciucă. Vrea să reintroducă serviciul militar

25 Noi 2021   •   16:47
OBIECTIVUL generalului Nicolae Ciucă. Vrea să reintroducă serviciul militar
Sursa foto: Nicolae Ciuca/antena3

În programul de guvernare al noii alianțe PNL-PSD-UDMR este prevăzută schimbarea legii privind efectuarea stagiului militar. 

"Dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe rezervă voluntară şi serviciul militar în termen voluntar, precum şi a unui sistem naţional de pregătire şi instruire, elaborarea unei noi strategii, care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză, o condiţie esenţială pentru realizarea acestui obiectiv reprezentând-o revizuirea cadrului legislativ", se arată în programul de guvernare al cabinetului Nicolae Ciucă.

Un proiect al MApN prevede posibilitatea încheierii unui contract pe o perioadă de 4 ani de către persoanele care doresc să efectueze stagiul militar. Mai mult, dacă rezerviștii vor să continue, acesta poate fi prelungit cu încă 3 ani. 

Actualul premier al României este general în rezervă. 

În perioada regimului comunist, serviciul militar era obligatoriu pentru toți cetățenii români, indiferent de sex. Acesta a fost suspendat în anul 2007.

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca serviciu militar