x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Pensionarii din Capitală şi însoţitorii lor au gratuitate pe STB

Pensionarii din Capitală şi însoţitorii lor au gratuitate pe STB

12 Feb 2019   •   11:50
Pensionarii din Capitală şi însoţitorii lor au gratuitate pe STB

Începând de astăzi, pensionarii din Capitală pot solicita formularele necesare pentru a primi abonamentele de călătorie gratuite pe liniile Societatea de Transport Bucureşti (STB). Totodată, aceştia pot cere un card şi pentru însoţitorii lor, care pot călători, la rândul lor, gratuit.

„Începând cu data de 12.02.2019, Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, începe distribuirea formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie destinate pensionarilor care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun. „În prima etapă, persoanele cu domiciliul în Bucureşti, pensionate la limită de vârstă, pot solicita Centrelor de Emitere si Reîncărcare Carduri şi controlorilor legitimaţii călătorie, instrucţiuni cu privire la datele/documentele pe care este necesar să le depună la orice unitate de vânzare (formularul completat însoţit de copia talonului de pensie şi a actului de identitate)”, a informat, ieri, STB. Documentele pot fi depuse la orice Centru de Emitere şi Reîncărcare Carduri al STB SA. După verificarea acestora de către Casa de Pensii, cardurile vor fi emise şi transmise beneficiarilor, prin corespondenţă.

Pensionarii care au împlinit vârsta de 63 de ani, în cazul femeilor, şi 65 de ani, în cazul bărbaţilor, pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui card de călătorie pentru însoţitorii lor. Aceştia au gratuitate numai pe durata călătoriei în care însoţesc pensionarii deţinători ai unor astfel de carduri.

 

×