x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Premieră la „Antipa”: sistem antiseismic japonez

Premieră la „Antipa”: sistem antiseismic japonez

de Monica Cosac    |    24 Iul 2019   •   10:57
Premieră la „Antipa”: sistem antiseismic japonez
Sursa foto: Victor Stroe

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este primul beneficiar al uneia dintre cele mai inovatoare tehnologii japoneze antiseism. Sistemul de izolare seismică japonez instalat aici, în premieră în România şi în Europa, a fost adus pentru unul dintre cele mai preţioase specimene din patrimoniul naţional, scheletul de Deinotherium gigantissimum, uriaşul de peste patru metri înălţime şi aproape tot atât lungime, de la intrarea în holul central al muzeului.

„Este o tehnologie japoneză inovativă, foarte subţire şi foarte puţin vizibilă, care nu influenţează modul de expunere. Noi, împreună cu partenerii noştri japonezi, am implementat-o aici, pentru prima dată în Europa. Este un proiect pilot la nivel european”, a declarat Luis Ovidiu Popa, directorul muzeului.

În momentul unui cutremur cu o magnitudine mai mare de 4, sistemul se activează şi izolează în mod complet obiectul de mişcarea solului.

Takanori Sato, preşedintele Ideal Brain Co. Ltd., compania care a realizat dispozitivul, a venit special din Japonia pentru a superviza instalarea sistemului în România. Oficialul japonez a spus că dispozitivul „Solator” este cea mai subţire tehnologie antiseism disponibilă în lume şi că ar putea fi folosit şi în spitale.

×