x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primăria Capitalei vrea să crească taxele și impozitele locale începând cu 2023

Primăria Capitalei vrea să crească taxele și impozitele locale începând cu 2023

23 Feb 2022   •   09:30
Primăria Capitalei vrea să crească taxele și impozitele locale începând cu 2023

Taxele şi impozitele locale ar putea crește cu 5,1% începând cu anul 2023, acestea fiind indexate cu rata inflației, potrivit unui proiect al Primăriei Capitalei.

"Potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile locale au obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele anual, până la 30 aprilie, în funcţie de indicele de inflaţie. 

În acest sens, în acord cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor. 

Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2023 care prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 5,1%", arată Primăria Capitalei.

Taxele şi impozitele locale au fost majorate cu 2,6% în acest an,  în timp ce în 2021 acestea au fost indexate cu 3,8%, iar pentru anul 2020, creşterea a fost de 4,6%. 

Proiectul de hotărâre se află în dezbatere publică până pe 5 aprilie 2022.

 

×
Subiecte în articol: taxe impozite primaria capitalei