x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primăria cere prelungirea testării anti-cancer

Primăria cere prelungirea testării anti-cancer

22 Oct 2019   •   18:50

Conform unui proiect care urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, proiectul „Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente” ar putea fi prelungit cu doi ani. Asta, pentru că până în septembrie 2019 s-au înregistrat online şi au primit sprijin aproximativ 21% din numărul de beneficiari estimat. Modificarea perioadei de implementare nu generează costuri noi.

În iunie 2018, consilierii municipali au aprobat proiectul respectiv, la propunerea primarului Gabriela Firea. Programul se adresează pacienţilor diagnosticaţi cu cancer de sân, care au indicaţie medicală eliberată de un specialist oncolog privind testarea genetică. Sprijinul constă în decontarea unei proceduri medicale de test molecular în valoare de 17.000 lei/ beneficiar, sub formă de voucher. Analiza statistică în urma utilizării testării genetice evidenţiază un câştig de 2,2 ani în speranţa de viaţă a pacientei.

 

17 milioane de lei e bugetul estimat pentru perioada septembrie 2018- decembrie 2021, pentru circa 1.000 de beneficiari.

×
Subiecte în articol: testări anti-cancer