x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Probleme cu apa caldă în aproape 600 de blocuri din Drumul Taberei

Probleme cu apa caldă în aproape 600 de blocuri din Drumul Taberei

09 Apr 2022   •   15:40
Probleme cu apa caldă în aproape 600 de blocuri din Drumul Taberei

Circa 600 de blocuri din Drumul Tabei nu beneficiază de apă caldă la parametri funcționali, a anunțat sâmbătă Termoenergetica. Problemele ar putea fi remediate luni seara.

Compania Termoenergetica a anunțat că aproximativ 600 de blocuri din cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei nu beneficiază de apă caldă la parametrii funcționali, atât din cauza unor probleme la rețeaua de distribuție pe magistrala care alimentează cu agent termic din CET Grozăvești, cât și din cauza unor probleme de alimentare cu agent termic primar.

Compania a explicat că, după iniţierea procedurilor de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti, s-a trecut la funcționarea în regim de vară, respectiv la alimentarea cu agent termic pentru apă caldă, prin două CET -uri (aparținând Elcen), în loc de patru.

„După oprirea CTE Progresu și a CTE Vest - în urma unei defecțiuni, alimentarea cu agent termic pentru tot Municipiul București se realizează din CET Sud și CET Grozăvești. În paralel cu modificarea ariilor de alimentare cu agent termic, pentru cartierul Drumul Taberei, pe conducta magistrală (DN 700) care alimentează această zonă din CET Grozăvești - pusă în funcțiune în anul 1986, cu o vechime de peste 35 de ani - au fost efectuate în ultimele zile lucrări pentru remedierea a două avarii care s-au produs consecutiv, în prezent fiind în desfășurare lucrări
în zona statuii Leu, la intersecția bulevardelor Geniului cu Iuliu Maniu”, a transmis compania.

Termenul estimat pentru remedierea problemelor este 11 aprilie 2022, ora 23.30.

Reprezerntanții Termoenergetica susțin că, din cauza stării de degradare a conductelor de termoficare, estimarea finalizării lucrărilor și repunerea efectivă a sistemului în funcțiune a devenit, în ultima perioadă, aproape imposibil de făcut. În majoritatea cazurilor, după terminarea lucrărilor, la repornirea sistemului, apar noi avarii (spărturi), acesta fiind motivul principal pentru care termenele sunt prelungite.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: apa calda