x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Producătorii îndeamnă la consumul produselor tradiţionale

Producătorii îndeamnă la consumul produselor tradiţionale

07 Iun 2020   •   11:00
Producătorii îndeamnă la consumul produselor tradiţionale

Marca înregistrată „Produs în Arie naturală protejată”, îndeamnă consumatorii să încerce mâncarea şi băutura tradiţionale: brânzeturi româneşti, sucuri naturale, vin sau pălincă. Activităţile de ecoturism au fost grav afectate de epidemie.

Codruţa Suciu, administrator la Parcul Natural Lunca Mureşului, a pus la dispoziţia producătorilor, vineri, de Ziua Mediului, parcul pe care îl are în administrare pentru a arăta că produsele tradiţionale au un gust aparte: brânzeturi româneşti, sucuri naturale, vin sau pălincă. Codruţa spune că epidemia a afectat activităţile de ecoturism şi speră să recupereze timpul pierdut, mai ales după ce sute de producători au lansat brandul „Produs în Arie naturală protejată”.

„Turiştii pot degusta produse cum ar fi mierea, avem aici miere cu fagure, de tei, de sacâm, avem iarăşi, foarte cunoscutul salam de Nădlac. Mai avem şuncă, brânză, caş de oaie, de la producătorii de la noi din parc, pâine cu unsoare. Noi sperăm să ne aducă mai mulţi turişti, şi astfel, acitvităţile noastre de ecoturism, pe care le organizăm în fiecare an, să capete o altă nuanţă”, a spus Codruţa Suciu.

De asemenea, Cătălina Bogdan, administratorul Parcului Natural Munţii Maramureşului, crede că brandul îi va ajuta să își valorifice produsele.

„Pe producătorii locali, acest brand îi poate ajuta, în sensul că îşi pot valorifica mult mai bine produsele”, a spus Cătălina Bogdan.

Ziua Mondială a Mediului s-a sărbătorit în data de 5 iunie, ea fiind instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: producători produse tradiţionale