x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Proiect PNL: Copiii sub 16 ani vor avea acces la rețelele se social-media doar cu control parental

Proiect PNL: Copiii sub 16 ani vor avea acces la rețelele se social-media doar cu control parental

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   11:50
Proiect PNL: Copiii sub 16 ani vor avea acces la rețelele se social-media doar cu control parental

Copiii cu vârsta sub 16 ani vor avea acces la rețelele se social-media doar cu control parental, potrivit unui proiect de lege inițiat de Nicoleta Pauliuc, senator PNL. „Din păcate, mediul online este un sat fără câini”, afirmă ea.

„Concret, propunerea pe care o lansăm și astăzi în dezbatere publică constă în promovarea unei legi care vorbește despre control parental pentru accesul copiilor noștri până la vârsta de 16 pe rețelele de social media. Ne interesează viitorul copiilor noștri, ne interesează să avem o generație sănătoasă, echilibrată din punct de vedere fizic și emoțional, iar prin acest proiect de lege, credem noi că dăm suficiente instrumente părinților să poată să îi protejeze pe copiii noștri”, a arătat Pauliuc.

Senatoarea PNL a precizat că, după pandemie, „fiecare dintre noi trăiește o viață duală, o viață offline și o viață online, în afara internetului și stând pe internet”.

„Avem reglementări care să ne protejeze copiii. Copiii nu au voie să cumpere țigări până la vârsta de 18 ani, nu se vând țigări și băuturi alcoolice lângă școli, copiii nu pot cumpăra reviste care sunt destinate adulților”, a explicat Nicoleta Pauliuc, dând și exemplul emisiunilor unde este specificat dacă pot fi urmărite de către minori. (...) Din păcate, mediul online este un sat fără câini. Copiii noștri, indiferent de vârstă, sunt la un pas distanță de mesaje care le pun de multe ori și viața în pericol. Sunt mesaje care vorbesc despre bulling, mesaje trimise de prădători sexuali”, adaugă Pauliuc.

Ea anunță și demararea unei campaniide strângere de semnături: „Intenția noastră este să ajungem la cât mai mulți români”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: control parental acces internet