x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cât se plătește pentru rolul lui Moș Crăciun? Prețurile bradului și decorațiunilor în 2023

Cât se plătește pentru rolul lui Moș Crăciun? Prețurile bradului și decorațiunilor în 2023

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   11:20
Cât se plătește pentru rolul lui Moș Crăciun? Prețurile bradului și decorațiunilor în 2023
Sursa foto: Hepta

Crăciunul este poate cea mai frumoasă sărbătoare pentru creștini iar Moș Crăciun aduce multă bucurie copiilor, care vor nu doar să le aducă mult-așteptatele cadouri, vor să-l vadă și să-i vorbească. Așa că părinții încep căutarea unui Moș Crăciun printre prieteni sau rude, ori chiar închiriază unul. Și grădinițele sau școlile primare organizează serbări dedicate iubitului personaj. Chiar și unele companii angajează un Moș Crăciun.

Astfel că persoanele care se costumează și interpretează rolul lui Moș Crăciun au mari șanse să fie plătite bine.

Dar cât costă să închiriezi un Moș Crăciun? Întrucât cererea este mare, și prețurile sunt pe măsură, mai ales în contextul actual, al scumpirilor și inflației mari. 

"Intervalele de dimineaţă sunt ocupate, după-masă sunt serbări de la ora 16 până la ora 18. Ultima serbare ar fi de la ora 18, până la ora 19. În weekend nu sunt serbări, mai mult sunt evenimente pentru corporaţii", spune Luminița Iordan, organizator de evenimente, pentru antena3CNN.

Prin urmare, rolul lui Moș Crăciun poate fi răsplătit cu sume între 300 și 500 de lei, pentru doar câteva zeci de minute de distracție. 

Cât costă bradul și decorațiunile

Însă cheltuielile nu se opresc aici. Și goana după brazi a început. Naturali sau artificiali, aceștia pot fi achiziționați din piețe sau supermarketuri. Prețurile acestora pornesc de la 100 de lei și ajung la peste 1.000 de lei, în funcție de mărime, formă, materialele din care sunt realizați. 

Dar bradul de Crăciun trebuie împodobit, așa că este nevoie de globulețe, figurine, luminițe, beteală. Costurile decorațiunilor ajung ușor la 350 de lei, dacă sunt achiziționate toate odată. Se pot face însă economii prin combinarea noilor achiziții cu decorațiunile din anii precedenți. Totodată, deși bradul artificial nu are același farmec și nici miros ca cel natural, acesta poate fi folosit mai mulți ani și este protejată astfel și natura. 

 

×
Subiecte în articol: moş crăciun brad decoratiuni