x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „România Ta”, un proiect pentru 30 de milioane de români

„România Ta”, un proiect pentru 30 de milioane de români

de Ion Alexandru    |    12 Sep 2019   •   08:28
„România Ta”, un proiect pentru 30 de milioane de români

Fundația pentru Dezvoltarea României a lansat, ieri, o nouă platformă civică, denumită „România Ta”. Evenimentul a avut loc la Muzeul Literaturii Române și are drept scop recâștigarea sentimentului național, pentru 30 de milioane de români, răspândiți pe toate continentele lumii.

 

Managerul de proiect al Platformei „România Ta”, cunoscuta realizatoare Antena 3, Ana Iorga, a subliniat că scopul pentru care acest proiect a fost lansat este „recâștigarea sentimentului național”.

„Este vorba despre sentimentul aparteneței la România, în contextul globalizării, unde cea mai importantă putere o reprezintă valorile”, a spus Ana Iorga.

Dincolo de acțiunile punctuale ale proiectului, care reunește mai multe acțiuni ce urmează să fie desfășurate în școli, editarea unui volum de istorie a românilor și mai multe inițiative care să reunească românii din întreaga lume, platforma are ca obiectiv final ca „România să fie recunoscută ca o națiune de aproape 30 de milioane de oameni, răspândiți pe toate continentele, nu doar ca o țară cu 18 milioane de locuitori”.

 

Carmen Avram, ambasador al proiectului

Dacă Ana Iorga este manager al proiectului, ambasadorul platformei este proaspătul europarlametar Carmen Avram, unul dintre cei mai premiați jurnaliști din România, iar „România Ta” este susținută de personalități importante din domeniul științific autohton.

Este vorba despre academicianul Ilie Bădescu, specialist în sociologie sau despre profesorul Irinel Popescu, medic chirurg. Alături de acest proiect, se mai află și scriitorul Augustin Breban, cunoscuții actori Costel Constantin și Alexandru Bindea, istoricul Stejărel Olaru sau politologul Alex Coita, precum și generalul Dorin Petruț, erou rănit în teatrul de operațiuni din Irak, medaliat cu aur la Jocurile Invictus de la Sidnei, la proba de tir cu arcul.

×