x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spectacolele de teatru, mutate în aer liber

Spectacolele de teatru, mutate în aer liber

de Monica Cosac    |    17 Iul 2020   •   19:30
Spectacolele de teatru, mutate în aer liber

În ciuda pandemiei de coronavirus, în această vară, iubitorii de teatru vor putea vedea piese de teatru, însă nu în sălile de spectacol, ci în aer liber. Actorii Teatrului de Stat din Constanța, spre exemplu, îi așteaptă atât pe constănțeni, cât și pe turiști în Parcul Arheologic din fața primăriei. 


Acesta va fi scenă pentru actorii constănțeni, în fiecare sfârșit de săptămână, până la finalul lunii august, timp în care vor juca atât spectacole din repertoriul propriu, cât și cu invitați din țară. „Am reluat o serie de spectacole, dar am și venit cu o nouă premieră – „Meciul de comedie” – un spectacol de improvizație, ceva inedit pentru Constanța, nu s-a mai jucat în producție proprie așa ceva”, a spus Erwin Şimşensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța. Este un spectacol interactiv de teatru-sport, în care două echipe de actori concurează una împotriva celeilalte într-o serie de probe de improvizație. 
Reluarea reprezentațiilor în aer liber au fost reluate cu respectarea măsurilor de igienă și siguranță impuse în această perioadă. Astfel, accesul publicului va fi gratuit, limitat la 150 de scaune. Purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar la intrare, fiecărei persoane i se va măsura temperatura.


„Oamenii au nevoie și de un pic de tratament spiritual și psihic, iar teatrul și cultura joacă un rol foarte important în această perioadă”, subliniază Erwin Şimşensohn, director Teatrul de Stat Constanța.
 

×