x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Stimulent pentru imunitate, lansat la „Cantacuzino”

Stimulent pentru imunitate, lansat la „Cantacuzino”

de Monica Cosac    |    01 Dec 2020   •   08:46
Stimulent pentru imunitate, lansat la „Cantacuzino”

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a lansat pe piață, aseară, primul lot al produsului imunomodulator OROSTIM-HV.

Este vorba despre un supliment alimentar care conține „o combinație dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN), în subordinea căruia se află Institutul „Cantacuzino”. Potrivit specialiștilor, acest supliment determină o creștere a rezistenței organismului la infecții, datorită proprietăților antioxidante și de stimulare a imunității. Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută. OROSTIM-HV se va putea achiziționa începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului. 

 

Anul viitor, Institutul „Cantacuzino” va realiza transferul tehnologic într-o altă arie de fabricaţie, pentru producţia în serie.

 

×