Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a considerat că problema poliței RCA s-a rezolvat în urma discuțiilor de miercuri cu reprezentanții Guvernului și nu a mai participat la protestul de joi. După negocierile de joi, COTAR consideră că pretul comunicat de catre ASF este inacceptabil.
„Tariful țintă comunicat de către ASF, în cuantum de 7.500 de lei pe an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa Bonus/Malus 0, are în final, un cu totul alt cost. La acel cost de 7.500 lei se adaugă încărcări pentru profit (aproximativ 5%), precum și marja comercială (aproximativ 10%), și conduce, în realitate, la un cost de 8.625 de lei a poliței RCA. Reamintim faptul că în cadrul discuțiilor din data de 14.09.2016, purtate la Guvern, împreună cu reprezentanții ASF, a fost agreat un cost al poliței RCA în baza raportului Milliman, pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa Bonus/Malus 0, la o valoare de aproximativ 6.000 de lei”, precizează COTAR, într-un comunicat de presă.
COTAR cere ASF să țină cont de rezultatele negocierii de miercuri, 14 septembrie. „Observăm că în decurs de 24 de ore, costul inițial al poliței RCA, agreat în data de 14 Septembrie, la Guvern, a crescut subit cu peste 40%. Recomandăm consiliului ASF să reanalizeze calculele în acord cu cele stabilite la Guvern, pentru că răbdarea noastră cu acești funcționari de lux vicleni s-a încheiat! Dacă acest consiliu al ASF suferă de amnezie, îi reamintim valorile de cost agreate la Guvern, în baza raportului Milliman, pentru clasa B0, corespunzătoare următoarelor clase de autovehicule: autovehicule de taxi - 1200 lei/an, autovehicule pentru transport persoane – 3000 lei, autoutilitare de peste 16 tone - 6000 lei”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.
COTAR a solicitat președinților Camerei Deputaților și Senatului o întâlnire de urgență, la care să participe și președinții comisiilor de buget-finante și comisiilor economice ale celor două camere ale Parlamentului, pe tema reformei care trebuie să aibă loc în cadrul consiliului ASF, în perioada următoare.
„COTAR rămâne un partener al Guvernului, precum și al acelor instituții din România pentru care o promisiune se menține până la capăt, indiferent de situații, acesta fiind și motivul pentru care organizația noastră s-a retras din acțiunea de protest, programată pentru ziua de ieri. În mai puțin de 24 de ore, ASF s-a dovedit a fi din nou un partener neserios, iar adresele transmise către Senat și Camera Deputaților vizează în mod direct personajele sinistre din cadrul consiliului ASF”, mai spune Vasile Ștefănescu.
Citește pe Antena3.roNiște români din Italia au tăiat porcul de Crăciun, dar n-au știut că n-au voie. Acum riscă amendă de 30.000 de euro sau închisoare
FOTO: Diana Oros