x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ucigaș de pisici, căutat pe rețelele de socializare

Ucigaș de pisici, căutat pe rețelele de socializare

de Mariana Zaharia    |    27 Mai 2020   •   10:54
Ucigaș de pisici, căutat pe rețelele de socializare

Cel puțin 186 de români au devenit detectivi peste noapte, într-o încercare disperată de a da de urma unui individ care a omorât cu cruzime o pisică și a distribuit imaginile în spațiul public. Individul este căutat și de către polițiști, care colaborează cu oamenii care vin cu informații. Filmarea, însoțită de fotografii, a fost vizualizată de sute de oameni pe internet și toți au cerut arestarea celui care a făcut așa ceva.

 

 Filmarea șocantă în care animalul este ucis a fost distribuită mai întâi pe un grup de WhatsApp. De acolo a fost luată și pusă pe Facebook de către un alt bărbat, care se lăuda prietenilor virtuali că el ar fi făcut asta. După reacțiile negative ale celor care au văzut imaginile, s-a trezit și chemat la Poliție, unde individul a spus că, de fapt, nu el ar fi comis gestul. La acest moment, nu se știe orașul în care a fost făcută filmarea, dar cum cel care își atribuise filmarea este din Alba, acolo sunt și plângerile la Poliție, dar și dosarul penal.

Revolta oamenilor este, însă, una la nivel național. Pentru că erau foarte mulți și din orașe îndepărtate, românii au creat un grup pe o rețea de socializare și acolo comunică fiecare orice informație primită. Deși niciunul nu este detectiv de profesie, oamenii au luat-o din aproape în aproape și au ajuns la un personaj care s-ar autointitula Isus. Conștienți că au de-a face cu un cont fictiv, câțiva dintre cei din grup au încercat să găsească lucruri concrete despre el în lista lui. Unul dintre cei care figurau la prietenii individului le-a cerut bani pentru informații.

 

„I-am scris și a spus că îl cunoaște, apoi a zis că vorbim mai târziu. Imediat după m-am trezit cu mesaj de la o tânără care m-a întrebat cât suntem dispuși să oferim pentru informații. Ulterior a spus că vrea 200 de euro, că cel pe care îl căutăm i-a fost iubit virtual și că este singura care ne poate da informații reale despre el. I-am cerut un număr de telefon și un cont în care nu am pus bani, ci pe care le-am transmis polițiștilor. Cei care se ocupă de dosar ne-au spus că, dacă persoana respectivă ar vrea cu adevărat să se afle adevărul, nu ar cere bani”, ne-a povestit o tânără din grup.

 

Amenințări la telefon

Românii din grup spun că nu se vor opri până nu îl vor găsi pe cel care a făcut o asemenea nenorocire și că îi motivează iubirea pentru animale, dar și faptul că despre cel pe care îl au ei ca suspect ar fi auzit lucruri îngrozitoare. Mulți spun că acesta ar distribui fotografii ce se încadrează la pornografie infantilă. Mai mult decât atât, au făcut rost și de un număr de telefon, la care l-au sunat, iar una dintre femei a primit apoi înapoi telefoane de amenințare, în cazul în care nu se oprește din a pune întrebări. Polițiștii spun că, la acest moment, nu au suficiente dovezi care să ducă spre vinovăția vreunui persoane.

„Ancheta este în desfășurare, există un dosar penal la care lucrează colegii mei din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia. S-a dispus, de altfel, efectuarea cu celeritate a verificărilor în acest dosar pentru că și noi dorim să ieșim cu un rezultat în fața opiniei publice. Este un număr mare de sesizări legate de acest caz”, a declarat comisarul șef Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Alba.

 

 

Imaginile șocante au fost văzute și de mai mulți copii care au primit filmarea. Părinții spun că cei mici sunt în stare de șoc și au nevoie de consiliere psihologică.

 

×
Subiecte în articol: pisici ucigas retele socializare