x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Un Milion de Stele” Eveniment de solidaritate la Ambasada Ucrainei din București

„Un Milion de Stele” Eveniment de solidaritate la Ambasada Ucrainei din București

24 Oct 2022   •   20:27
„Un Milion de Stele”  Eveniment de solidaritate la Ambasada Ucrainei din București

Asociația Caritas București a organizat astăzi, 24 octombrie, la opt luni de la începerea invaziei Rusiei în Ucraina, evenimentul „Un Milion de Stele”, un gest de solidaritate cu victimele sărăciei provocate de război. Acțiunea s-a desfășurat în fața Ambasadei Ucrainei în România din București (B-dul Aviatorilor 24). Au participat membri ai corpului diplomatic, refugiați din Ucraina aflați in București și localitățile limitrofe și bucureșteni solidari cu această cauză. A fost prezent PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

 

Participanții au oferit un gest concret de solidaritate și de generozitate aprinzând lumânări, care au ars timp de 5 minute, apoi au fost stinse și trimise în Ucraina către persoane rămase fără acces la energie electrică. Au fost donate cu această ocazie candele, lanterne și baterii de rezervă, fesuri, mănuși, șosete și îmbrăcăminte de iarnă.

"Dacă până acum războiele și refugiații erau departe de România, din martie 2022 mulți refugiați ucraineni trăiesc în România, iar teatrul de război este la granițele tării noastre. Milioane de oameni au avut de suferit direct din cauza sărăciei provocate de război, mulți dintre ei ucraineni, dar și oameni din țările sărace ce depind de cerealele importate din Ucraina.", transmit organizatorii.   

Donațiile pot fi făcute și ulterior evenimentului, la sediul Caritas București (str. Gheorghe Pripu 22-36) sau la Centrul Caritas Bărăția, (str. Bărăției 27- în curtea Bisericii Romano-Catolice Bărăția) deschis de luni până vineri între 9-17.

×
Subiecte în articol: solidaritate cu Ucraina donatii