x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un nou focar de coronavirus la un spital din țară. 16 cadre medicale sunt infectate

Un nou focar de coronavirus la un spital din țară. 16 cadre medicale sunt infectate

13 Apr 2020   •   09:25
Un nou focar de coronavirus la un spital din țară. 16 cadre medicale sunt infectate

Alte opt cadre medicale de la Spitalul Județean Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID19, scrie realitateadevrancea.net.

Este vorba de 8 cadre cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani, de la Secția Cardiologie. Secția a fost închisă deja, din cauza faptului că un asistent din secție a fost depistat pozitiv cu Covid19. Decizia aparține medicului epidemiolog din spital și este valabilă cel puțin pentru 48 de ore. Cardiologia este cea de-a doua secție care se închide la Spitalul Județean Focșani, după cea de Nefrologie. Numărul cadrelor medicale infectate din Spital a ajuns la 16, pe lângă acestea fiind infectat și managerul Spitalului, Constantin Mândrilă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va merge, luni, la Focșani și Galați pentru a evalua situația unităților sanitare din aceste localități și a pentru a decide măsurile necesare în aceste cazuri, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Ministrul Sănătății a spus, duminică, faptul că este posibil ca la Focșani să fie desemnată o conducere militară. Nelu Tătaru a declarat că directorul Spitalului din Vrancea, Constantin Mândrilă, este confirmat cu noul coronavirus și că acesta ar fi plecat cu toate documentele.

„Dacă e să ne raportăm la tot oraşul, Spitalul Militar are 35 de cadre infectate, două cadre la ISU, un cadru la Jandarmerie, mai multe cadre la Poliţie, la nivelul Spitalului Judeţean managerul este confirmat pozitiv, a şi plecat din spital - că a plecat cu toată documentaţia şi ce mai avea prin birou este o problemă”, a spus Nelu Tătaru la Digi24 TV.

Sursa: Mediafax

×