x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vaccinare anti-COVID cu viteza melcului

Vaccinare anti-COVID cu viteza melcului

de Monica Cosac    |    05 Ian 2021   •   10:40
Vaccinare anti-COVID cu viteza melcului

Doar puțin peste 25.500 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în primele nouă zile de la debutul campaniei de imunizare desfășurată în România, în condițiile în care doar o mică parte dintre centrele de vaccinare au fost deschise în perioada sărbătorilor. 

„Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste ultime zile, începând cu primele 10 centre din acele unităţi medicale de linie 1 şi, ulterior, au intrat în activitate şi celelalte centre de vaccinare”, a explicat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, precizând că din această săptămână activitatea de imunizare se desfășoară „în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical”. 

În Israel, o țară cu o populație de circa 9,3 milioane locuitori, peste un milion de israelieni au fost deja vaccinați (adică peste 11,5 % din populație), din 20 decembrie 2020 și până pe 3 ianuarie 2021, potrivit anunțului făcut, pe Twitter, de David Saranga, ambasadorul Israelului în România. 

Începând din 5 - 6 ianuarie, în România ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi, susține dr. Valeriu Gheorghiţă.




 

×