x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Veşti bune de la Ministerul Sănătăţii! Au fost introduse 33 de medicamente inovatoare

Veşti bune de la Ministerul Sănătăţii! Au fost introduse 33 de medicamente inovatoare

31 Oct 2017   •   14:17
Veşti bune de la Ministerul Sănătăţii! Au fost introduse 33 de medicamente inovatoare

Lista de medicamente compensate şi gratuite a fost actualizată trimestrial anul acesta şi au fost introduse 33 de molecule inovatoare, precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis presei. 

Potrivit sursei citate, aceste tratamente noi sunt destinate atât pacienţilor care suferă de boli pentru care nu există alternativă terapeutică, dar şi pentru afecţiuni oncologice, hematologice, diabet şi HIV/SIDA. 

Totodată, tot anul acesta, preţurile a 55 de medicamente au scăzut, cu valori cuprinse între 10 şi 80%. 

Este vorba atât despre medicamente care fac obiectul unor contracte cost-volum-rezultat, precum cele pentru tratamentul hepatitei C, cât şi despre medicamente din aria terapeutică a unor afecţiuni neurologice şi psihice, dar şi hipertensiune arterială sau boli reumatice. 

"Banii economisiţi în bugetul destinat consumului de medicamente datorită diminuărilor de preţuri la unele produse farmaceutice au fost bineveniţi la buget pentru a acoperi costurile altor tratamente acordate în cadrul sistemului de sănătate. Aşa cum se ştie, banii nu sunt niciodată suficienţi, nu doar în sistemul de sănătate din România, ci în toată lumea. Însă, politicile publice de sănătate prevăzute de Programul de guvernare au în centrul lor pacientul şi prioritatea mandatului meu este asigurarea accesului pacienţilor la tratamentele de care au nevoie", afirmă ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, citat în comunicatul de presă. 

Pentru a identifica soluţii pentru eliminarea exportului paralel de medicamente, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a solicitat întrunirea miniştrilor UE în cadrul Consiliului miniştrilor Sănătăţii, care va avea loc la Bruxelles în data de 8 decembrie 2017. AGERPRES

×