x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Vietnamezi surprinși la vânătoare de popândăi la Timișoara. Cum prindeau animalele

Vietnamezi surprinși la vânătoare de popândăi la Timișoara. Cum prindeau animalele

de Redacția Jurnalul    |    29 Mar 2023   •   21:45
Vietnamezi surprinși la vânătoare de popândăi la Timișoara. Cum prindeau animalele
Sursa foto: youtube

Lucrători vietnamezi au fost fotografiați pe un câmp din Timișoara cum vânau popândăi.

Aceștia au fost văzuți în timp ce săpau după popândăi de membri ai unei asociații pentru protecția animalelor. Imaginile au ajuns la poliție, care a demarat o anchetă, scrie news.ro.

Vietnamezii au fost surprinși lângă platforma industrială din zona Şag-Freidorf, în sudul Timişoarei, după ce au săpat mai multe gropi şi au reuşit să prindă câteva animale, pe care le-au pus în bidoane din plastic. Asociaţia pentru Susţinerea, Promovarea şi Aplicarea Drepturilor Animalelor (A.S.P.A.D.A.) a sesizat apoi Poliția și Garda de Mediu. Popândăii sunt protejați prin lege. 

”Solicităm respectuos anchetarea săvârşirii unor acte de cruzime şi rele tratamente împotriva animalelor, uciderea cu intenţie şi fără drept, braconaj a unor specii protejate de lege cuprinse în Anexă 4A Specii de interes comunitar, Specii de animale şi de plante care necesită o protecţie strictă la O.G. 57/2007 specia Popândău (Spermophilus citellus (Citellus citellus) (Popandau, Suită). Menţionăm că am anunţat şi Garda de Mediu Timiş. În fapt, în data de 26.03.2023 am primit un mesaj pe mesageria asociaţiei de la fotografi care au surprins, fotografiind în zonă, în mai multe rânduri, un grup de vietnamezi care prindeau popândăii pentru a-i consuma. Din informaţiile pe care le deţin, o comunitate de vietnamezi ar fi în proximitatea Fabricii de Zahăr”, arată Anamaira Varga Manolea, preşedinte al ASPADA, în plângerea penală.

Poliția Animalelor a demarat o anchetă. 

”La data de 28 martie 2023, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş a fost înregistrată o sesizare ce priveşte acte de braconaj a unor specii protejate de lege. Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor efectuează verificări pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale”, a transmis IPJ Timiş. 

×
Subiecte în articol: popandai vietnamezi