x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social „Ziua fără autoturisme” în Capitală

„Ziua fără autoturisme” în Capitală

de Monica Cosac    |    28 Aug 2019   •   10:46
„Ziua fără autoturisme” în Capitală
Sursa foto: Victor Stroe

Circulaţia cu orice fel de mașină sau vehicul motorizat - fie că are două, trei sau patru roţi – va fi intrezisă pe mai multe străzi din centrul Capitalei, în ziua de 22 septembrie 2019, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat, ieri, de Consiliul General al Municipiului București. Această zi, care este într-o duminică, va fi desemnată „Ziua fără autoturisme”. Printre vehiculele exceptate de la regulă se numără: ambulanțele, maşinile de poliție, autospecialele pompierilor şi vehiculele de transport în comun.

 

Proiectul prin care se stabilește „Ziua fără autoturisme” în București a fost inclus pe ordinea suplimentară a ședinței Consiliului General de ieri. Potrivit documentului, pe 22 septembrie, între orele 9:00 și 17:00, se interzice circulația vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehiculele electrice cu două, trei sau patru roți în arealul: Bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii – de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituției, fără afectarea traficului pe Bulevardul Libertăţii, iar la intersecția cu Strada Dristorului cu Bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia.

Sunt exceptate următoarele categorii: ambulanţele, vehiculele echipajelor SMURD, pompierii, poliția, jandarmeria, poliţia locală precum și vehiculele altor instituţii şi servicii publice aflate în misiune. De asemenea, sunt exceptate, dar cu condiția de a respecta limita de 30 km/h : vehiculele de transport în comun, mijloacele de transport alternativ (troninete, biciclete, etc.), vehiculele serviciilor publice şi de utilitate publică, persoanele cu mobilitate redusă sau cu handicap care au un permis conform legii, vehiculele corpului diplomatic (cu condiția să transporte un diplomat sau ca şoferul să dispună de o foaie de parcurs sau de un ordin de misiune).

 

 

×