Un angajat al unui hipermarket din Constanţa a dezvăluit cotidianului „Adevărul“ paşii ilegali pe care sunt nevoiţi să-i parcurgă angajaţii din sectorul carmangerie cu produsele care nu s-au vândut în perioada de valabilitate.
Disperaţi după profit, marii agenţi economici din Constanţa fac comenzi mari la carne şi la produsele din carne, mai ales în perioada Sărbătorilor. Numai că nu toată carnea se vinde. Dar ce se întâmplă cu produsele care expiră? Normal, ele trebuie depozitate în locuri special amenajate în fiecare mare centru economic şi, apoi, duse la neutralizare, adică să fie distruse în spaţii speciale.
Însă, în unele centre comerciale, practica este cu totul alta. Un angajat al unui mare magazin din Constanţa a dezvăluit cotidianului „Adevărul“, sub protecţia anonimatului, ce sunt obligaţi să facă cei care lucrează la sectorul de carne cu produsele expirate.
Evident, nu au ordine scrise, spune sursa noastră, însă cine nu se conformează „legilor nescrise” de la serviciu este dat afară sub diverse motive: că nu vorbeşte frumos cu clienţii, că nu are randament sau că este indisciplinat.
Dar să vedem care este drumul produselor din carne din momentul în care intră pe poarta magazinului până când ajung pe mesele noastre sau la staţia de distrugere. În ceea ce priveşte carnea de porc şi de vită, în carmangeriile din marile magazine ea ajunge sub formă de carcasă. Produsele au termen de valabilitate de şapte zile. Angajaţii carmangeriei tranşează carnea şi din ea scot pulpa, spata şi o feliază.
Mai multe, pe adevarul.ro.
Citește pe Antena3.ro