x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de la hidrologi! Cod galben de inundaţii pe râurile Cavnic şi Lăpuş, în următoarele ore

Alertă de la hidrologi! Cod galben de inundaţii pe râurile Cavnic şi Lăpuş, în următoarele ore

16 Mar 2019   •   11:55
Alertă de la hidrologi! Cod galben de inundaţii pe râurile Cavnic şi Lăpuş, în următoarele ore

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă în orele următoare pe râuri din judeţul Maramureş.

Prognoza de specialitate relevă, astfel, că, până la ora 16:00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Cavnic, respectiv pe râurile mici din bazinul superior al râului Lăpuş - amonte confluenţă Cavnic (judeţul Maramureş).

Hidrologii precizează că fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Cavnic - bazin mijlociu şi inferior.

Atenţionarea a fost transmisă de către INHGA către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Maramureş. AGERPRES

×
Subiecte în articol: inundatii rauri cavnic Lăpuş