x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de furtună geomagnetică pentru 9 martie. Activitatea solară este în creștere

Alertă de furtună geomagnetică pentru 9 martie. Activitatea solară este în creștere

de Redacția Jurnalul    |    09 Mar 2024   •   12:40
Alertă de furtună geomagnetică pentru 9 martie. Activitatea solară este în creștere
Sursa foto: Hepta

Meteorologii de la spaceweather.com au emis o alertă de furtună geomagnetică pentru 9 martie, ca urmare a intensificării fenomenelor solare. Apropierile Pământului de vântul solar au crescut, iar efectul Russell-McPherron, o fisură în câmpul magnetic al Terrei, este amplificat în această perioadă a echinocțiului de primăvară.

Agenția precum National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) monitorizează cu atenție aceste fenomene, oferind avertismente și informații esențiale pentru gestionarea potențialelor impacte asupra planetei noastre.

Furtunile magnetice pot influența diversitatea aspectelor vieții, inclusiv sănătatea umană. Există rapoarte despre simptome precum dureri de cap, iritabilitate și schimbări ale dispoziției în timpul acestor evenimente. Cu toate acestea, cercetările științifice nu au ajuns încă la un consens asupra efectelor exacte ale acestor furtuni și asupra sensibilității umane la ele.

Înțelegerea și monitorizarea atentă a activității solare și geomagnetice sunt esențiale pentru gestionarea și minimizarea impactelor lor potențiale asupra vieții pe Pământ, potrivit Antena 3 CNN

×
Subiecte în articol: furtuna geomagnetica Russell-McPherron