x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă METEO de ninsori și polei pentru nordul și centrul Moldovei

Alertă METEO de ninsori și polei pentru nordul și centrul Moldovei

05 Feb 2021   •   12:09
Alertă METEO de ninsori și polei pentru nordul și centrul Moldovei

Meteorologii anunță ninsori și polei în nordul și centrul Moldovei și zona montană limitrofă, de vineri după-amiază până duminică dimineață. De duminică, vântul se va intensifica în toate zonele montane, iar rafalele vor depăși 90 de kilometri pe oră.

Conform unei informări meteo emisă vineri, de la ora 16:00 până duminică ora 10:00, în nordul și centrul Moldovei și zona montană limitrofă va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță sau ploaie și se va depune polei.

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, iar cantitățile de precipitații vor depăși local 10…15 l/mp.

În aceste zone, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât temperaturile maxime vor fi negative și se vor situa sub mediile climatologic specifice perioadei.

Duminică și în noaptea de duminică spre luni, vântul se va intensifica în toate zonele montane și va sufla cu rafale de peste 80...90 km/h, în special pe crestele Carpaților Meridionali.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alerta meteo ninsori polei