x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenţionarea COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, extinsă la alte şapte judeţe!

Atenţionarea COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, extinsă la alte şapte judeţe!

11 Aug 2015   •   13:35
Atenţionarea COD PORTOCALIU DE CANICULĂ, extinsă la alte şapte judeţe!

Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a prelungit, marţi, cu 24 de ore, Codul portocaliu de caniculă pentru judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, extinzând, în acelaşi timp, atenţionarea la alte şapte judeţe din partea de nord-vest, vest, sud şi sud-vest.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de 11 august, în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare va fi Cod portocaliu de căldură excesivă şi temperaturi maxime de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot în aceeaşi zi va fi în vigoare atenţionarea Cod galben de caniculă, în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş.

Prognoza ANM relevă faptul că, de miercuri, 12 august, atenţionarea Cod portocaliu de disconfort termic se va extinde la alte şapte judeţe (Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu), în aceste zone urmând să se înregistreze temperaturi maxime de 37 - 38 de grade. De asemenea, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

Valul de căldură va persista şi în celelalte regiuni, unde se va institui Cod galben de caniculă. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi în zonele de câmpie şi podiş.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: canicula cod portocaliu