x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare meteo de ploi torențiale în Banat, Crișana și nord-vestul Olteniei

Avertizare meteo de ploi torențiale în Banat, Crișana și nord-vestul Olteniei

de Redacția Jurnalul    |    16 Aug 2023   •   10:30
Avertizare meteo de ploi torențiale în Banat, Crișana și nord-vestul Olteniei

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, avertizare cod galben de ploi pentru Banat, Crișana și nord-vestul Olteniei. În zona de sud-est a Olteniei va fi caniculă.

Atenționarea cod galben de instabilitate atmosferică vizează Banatul, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și zonele montane aferente. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Sunt vizate județele Bihor, Alba, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași, Constanța, precum și nordul județelor Mehedinți și Gorj.

Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Atenționarea intră în vigoare miercuri, la ora 14 și este valabilă până joi dimineața, la ora 6.

În estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, fiind atenționare cod galben de vânt de miercuri, de la ora 10 până la ora 20.

De joi până duminică va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în sudul și sud-estul țării, unde temperaturile maxime vor fi de 35...36 de grade și izolat de 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32...34 de grade.

În după-amiaza zilei de miercuri, în estul și sud-estul teritoriului disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) local va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod galben ploi