x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de ceață în Ardeal. În unele zone se poate forma ghețuș

Cod galben de ceață în Ardeal. În unele zone se poate forma ghețuș

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   08:32
Cod galben de ceață în Ardeal. În unele zone se poate forma ghețuș
Sursa foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie anunță că miercuri dimineață este ceață în mai multe zone din Ardeal. Specialiștii au emis cod galben de ceață și avertizează că se poate forma ghețuș.

Meteorologii spun că este vorba despre ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, asociată cu burniță ce poate duce, în funcție și de condițiile locale, la formarea ghețușului.

Este vizată zona depresionară a județului Harghita în care se află localitățile Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc și Racu.

Ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri este și în alte județe din Ardeal. Sunt vizate localitățile Alba Iulia, Aiud, Ocna Mureș, Teiuș, Unirea, Galda de Jos, Mihalț, Stremț, Sântimbru, Ciugud, Mirăslău, Rădești din județul Alba, Făgăraș, Șinca, Mândra, Voila, Șercaia, Viștea, Ucea, Părău și Beclean din județul Braşov, dar și Avrig, Porumbacu de Jos, Arpașu de Jos și Cârța din județul Sibiu.

În localitățile menționate avertizarea este valabilă până la ora 10.00. În alte părți ale Ardealului, codul galben de ceață va fi valabil până la ora 11.00.

Este vorba despre județul Cluj cu localitățile Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Baciu, Apahida, Gilău, Florești, Mihai Viteazu, Săvădisla, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Luna, Feleacu, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Chinteni, Cuzdrioara, Gârbău, Călărași, Sânpaul, Câțcău, Vad, Petreștii de Jos, Dăbâca, Săndulești, Ciurila, Tureni și Aiton.

De asemenea, este ceață în localitățile Jibou, Cehu Silvaniei, Surduc, Creaca, Someș-Odorhei, Sălățig, Gâlgău, Ileanda, Băbeni, Benesat, Rus și Lozna din județul Sălaj, și în Beclean, Șintereag, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Nușeni, Șieu-Odorhei și Ciceu – Mihăiești din județul Bistriţa-Năsăud.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod galben ceata