x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de averse şi descărcări electrice în 9 judeţe, în următoarea oră

Cod galben de averse şi descărcări electrice în 9 judeţe, în următoarea oră

15 Sep 2018   •   14:37
Cod galben de averse şi descărcări electrice în 9 judeţe, în următoarea oră

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de averse şi descărcări electrice pentru localităţi din judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Hunedoara, Arad, Caraş-Severin, Timiş, Alba şi Harghita valabile pe parcursul următoarei ore. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 15:00, în zona de munte a judeţelor Suceava şi Maramureş se vor semnala local averse ce vor cumula 25...30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului. 

De asemenea, în localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Arad, Caraş-Severin şi Timiş se vor semnala descărcări electrice şi intensificări ale vântului de scurtă durată, iar ca fenomene asociate cantităţi de apă care vor atinge local 15...20 l/mp şi, posibil, grindină de mici dimensiuni. 

Totodată, până la 15.30, în zona de munte a judeţelor Alba şi Harghita se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de dimensiuni mici. 

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM. AGERPRES

×