x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de inundaţii pe râuri din bazine hidrografice aferente judeţelor Botoşani, Iaşi, Harghita şi Mureş

Cod galben de inundaţii pe râuri din bazine hidrografice aferente judeţelor Botoşani, Iaşi, Harghita şi Mureş

27 Mai 2017   •   18:45
Cod galben de inundaţii pe râuri din bazine hidrografice aferente judeţelor Botoşani, Iaşi, Harghita şi Mureş

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis sâmbătă atenţionări Cod galben de inundaţii pentru pe râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Harghita şi Mureş, valabile până la ora 24:00. 

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice, respectiv afluenţii mici ai Prutului aferenţi sectorului amonte Stânca Costeşti, Başeu, Jijia - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, judeţele Botoşani şi Iaşi. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Başeu, afluenţii Prutului - amonte ac. Stânca Costeşti. 

De asemenea, tot până la ora 24:00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Târnava Mare - bazin amonte s.h. Sighişoara, judeţele Harghita şi Mureş. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Feernic.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: cod galben inundatii