x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de vânt puternic în 19 județe

Cod galben de vânt puternic în 19 județe

06 Ian 2020   •   09:57
Cod galben de vânt puternic în 19 județe

Zona Dobrogei, jumătatea de est a Munteniei şi sudul Moldovei se vor afla, până la ora 22:00, sub Cod galben de vânt puternic, care va avea la rafale o viteză de 55 - 65 km/h, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

"În Dobrogea, în jumătatea de est a Munteniei şi în sudul Moldovei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 - 65 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, rafalele vor depăşi 75 - 80 km/h. În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, vântul va continua să prezinte intensificări, temporar cu viteze de peste 70 - 80 km/h, iar zăpada va fi spulberată", precizează ANM.

Astfel, 19 judeţe sunt vizate de atenţionarea menţionată, unele total, iar altele parţial, respectiv Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

Meteorologii avertizează că vor mai fi intensificări ale vântului în sud-estul ţării şi în noaptea de luni spre marţi (6/7 ianuarie) şi în cursul zilei de marţi (7 ianuarie), în general cu viteze de 40 - 50 km/h, iar pe litoral rafalele vor depăşi 55 - 60 km/h.

De asemenea, în Bucureşti, cerul va mai prezenta luni unele înnorări în primele ore ale zilei, apoi va deveni variabil. Vântul se va intensifica cu precădere din orele prânzului şi va atinge viteze la rafală în general de 50 - 55 km/h, amplificând senzaţia de rece. Temperatura maximă se va situa în Capitală în jurul valorii de 3 grade Celsius.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vremea