x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de vânt puternic în şapte judeţe din Muntenia

Cod galben de vânt puternic în şapte judeţe din Muntenia

18 Ian 2018   •   08:07
Cod galben de vânt puternic în şapte judeţe din Muntenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabile în şapte judeţe din Muntenia, în următoarele ore.


Potrivit ANM, până la ora 10:00, în zona joasă a judeţului Buzău şi în mai multe localităţi din judeţele Ialomiţa, Teleorman şi Călăraşi se vor semnala, local, intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65 km/h.

De asemenea, până la ora 11:00, vor fi sub Cod galben de vânt puternic, cu viteze la rafală de 55-65 km/h, izolat 70 km/h, judeţele Mehedinţi (zona joasă), Olt şi Dolj. Meteorologii au emis miercuri două avertizări Cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabile până joi seară în 20 de judeţe din Moldova, Transilvania şi Oltenia, şi a prelungit Codul galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului pentru 18 judeţe.

Astfel, până joi, la ora 20:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de vremea rea în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbura, unde viteza vântului la rafală va depăşi 80 - 90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 - 140 km/h, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Judeţele vizate de această avertizare sunt: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Vrancea, Bacău, Neamţ, Tulcea, Buzău, Covasna, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

De asemenea, până la ora 17:00, în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi în zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 - 85 km/h şi temporar va ninge viscolit.

Pe de altă parte, până joi, la ora 22:00, este în vigoare un Cod galben de vreme rea în judeţele: Constanţa, Brăila, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin. Astfel, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpada. În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitaţii mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

În a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) şi în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei şi pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 - 20 l/mp şi izolat 30 - 35 l/mp, iar vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în sud, centru, est şi la munte, unde vor fi rafale de 50 - 70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele montane înalte, 70 - 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: anm cod galben vant puternic