x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de caniculă în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și sudul Moldovei

Cod portocaliu de caniculă în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și sudul Moldovei

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2024   •   10:38
Cod portocaliu de caniculă în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și sudul Moldovei

Meteorologii au emis, marți, avertizare cod portocaliu de caniculă pentru mai multe județe din Muntenia, sud-estul Olteniei și partea continentală a Dobrogei și sudul Moldovei, valabilă până miercuri, la ora 10. Temperaturile trec de 37 de grade în 15 județe și București.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, vor fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Avertizarea este valabilă de marți, de la ora 10, până miercuri la ora 10, și afectează județele Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, București, Ilfov, Prahova, Ialomița, Călărași, Vrancea, Galați, Brăila, Constanța și Tulcea.

Totodată, pe alocuri noaptea va fi tropicală, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade.

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Neamț, iași, Bacău, Vaslui este cod galben de caniculă. aAcesta se va prelungi până miercuri, la ora 21, iar de miercuri de la ora 10 va fi valabil și în zona unde marți este cod portocaliu.

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula cod portocaliu