x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de inundații în județele Cluj și Bihor

Cod portocaliu de inundații în județele Cluj și Bihor

05 Noi 2021   •   07:58
Cod portocaliu de inundații în județele Cluj și Bihor
Sursa foto: ISU Gorj

Este pericol de inundații în nord-vestul României. Specialiștii avertizează că pot fi depășite cotele de inundații pe râuri din bazinele hidrografice Crișul Negru, Drăgan și Iad.

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații în județele Cluj și Bihor. Avertizarea este valabilă vineri până la ora 14.00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru – bazin amonte confluență cu râul Valea Roșie, Drăgan – bazin amonte S.H. Valea Drăganului, Iad – bazin amonte S.H. Leșu, județele Cluj și Bihor.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Crișul Negru – afluenții de dreapta aval S.H. Poiana - amonte S.H. Beiuș, precizează hidrologii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii