x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare: Cod portocaliu de vijelii, grindină şi ploi torențiale în 17 județe

Avertizare: Cod portocaliu de vijelii, grindină şi ploi torențiale în 17 județe

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2023   •   09:59
Avertizare: Cod portocaliu de vijelii, grindină şi ploi torențiale în 17 județe
Sursa foto: Antena 3 CNN

Meteorologii anuță Cod portocaliu de vijelii, grindină şi ploi torențiale în 17 județe. Alerta meteo este valabilă până miercuri noapte. De altfel, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

De miercuri ora 10.00 până joi la ora 2.00, un Cod galben anunță, în cea mai mare parte a țării, perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55...65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

De asemenea, la ora 12.00 intră în vigoare şi o avertizare meteo de Cod portocaliu, valabilă până la ora 23.00. În nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35...40 l/mp și izolat peste 50...60 l/mp.

Județele vizate, total sau parțial, sunt Suceava, Botoșani, Harghita, Neamț, Iași, Covasna, Bacău, Vaslui, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Călărași și Ialomița.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod portocaliu ploi vijelii