Meteorologii estimează, pentru următoarele trei luni, o vreme în general caldă, încadrată în limite climatologice normale, cu excepţia unor zone în care temperaturile vor fi peste mediile perioadei, iar cantităţile de precipitaţii se pot situa sub norme în cea mai mare parte a teritoriului, arată prognoza meteorologică, valabilă în intervalul august - octombrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Astfel, în august, regimul termic va avea valori normale în majoritatea regiunilor, cu excepţia vestului ţării, unde, local, valorile termice pot fi peste mediile perioadei. Temperaturile medii se vor situa între 15 şi 23 de grade Celsius, în Moldova, şi până la 23 de grade Celsius, în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Din punct de vedere pluviometric, nivelul cantităţilor lunare de precipitaţii vor înregistra, în general, o tendinţă de deficit, mai puţin în centrul şi nord, unde acesta poate fi normal. Astfel, în Dobrogea cantităţile de apă se vor încadra între 28 şi 40 de litri/mp, în timp în regiunea Munteniei, normele climatologice pentru precipitaţii vor ajunge la 95 l/mp.
La nivelul lunii septembrie, valorile termice pot fi peste norme în estul, sud-estul şi, local, în sudul şi vestul ţării, iar in rest normale. Cele mai mici valori termice medii, de 10 grade Celsius, se vor consemna în Moldova. Pe de altă parte, mediile cele mai ridicate se vor consemna în Oltenia, Muntenia şi Banat (18 grade Celsius), respectiv în Dobrogea (19 grade Celsius). De asemenea, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de normal în centrul, nordul şi local în vestul ţării, iar in restul zonelor acestea vor prezenta, în general, o
tendinţă de deficit.
În decursul lunii octombrie 2014, meteorologii estimează valori termice peste mediile climatologice în sud-est şi, local, în regiunile sudice şi vestice, iar în restul teritoriului se vor încadra în normalul perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea valori normale în est, sud-est şi, local, în sud. În restul teritoriului se vor înregistra valori peste mediile climatologice.