x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Director ANM, despre când vor începe ninsorile: „Așa arată o iarnă normală în România"

Director ANM, despre când vor începe ninsorile: „Așa arată o iarnă normală în România"

09 Noi 2019   •   19:30
Director ANM, despre când vor începe ninsorile: „Așa arată o iarnă normală în România"

Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an, chiar deosebit de caldă în sud-estul țării. Când se va instala iarna în România?

"În noiembrie, este posibil să se încheie cu temperaturi ușor peste normal și chiar primele zile ale lunii decembrie să arate așa. O iarnă în adevăratul sens al cuvântului vom avea, ca și în anii trecuți, din ianuarie încolo", a declarat, la Realitatea Plus, Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională ANM.


"Dinspre centrele care fac estimări sezoniere, o imagine, la nivelul Europei, pentru iarna care urmează, ar arăta, pentru partea central-sudică, influența Mării Mediterane, în sensul că par a fi mai multe precipitații și temperaturi mai blânde, un regim termic mai blând, dar și posibilitatea extinderii dinspre Câmpia Rusă a maselor de aer mai rece spre partea de S-E a Europei. Iar noi suntem fix între ele. Când am văzut această prognoză, am zis ca e undeva pe medie. Așa arată o iarnă normală în România", a explicat Florinela Georgescu.

×
Subiecte în articol: ninsoare