x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Director ANM: „Să știți că va continua fenomenul de instabilitate atmosferică”

Director ANM: „Să știți că va continua fenomenul de instabilitate atmosferică”

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2023   •   18:25
Director ANM: „Să știți că va continua fenomenul de instabilitate atmosferică”

Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat că fenomenul de instabilitate atmosferică nu se termină aici și vom avea în continuare furtuni, dar și temperaturi caniculare.

„Să știți că va continua fenomenul de instabilitate atmosferică. Dacă astăzi am înregistrat o pauză în ceea ce privește aria precipitațiilor și cantitățile, comparativ cu ultimele 72 de ore, începând de mâine după-amiază și pe parcursul serii, vor fi din nou înnorări accentuate, în special în zona montană, dar și în Maramureș, în nordul Moldovei, în Crișana și Transilvania. Vorbim despre cantități de apă, de asemenea, care, prin acumulare, pot depăși 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat peste 30 de litri pe metru pătrat.

Din punct de vedere termic, mâine vom avea o vreme mai caldă, comparativ cu ziua de astăzi, pentru că din nou ne vom apropia de 32 de grade, dar și disconfortul termic va fi unul în creștere luând în considerare gradul de umezeală ridicat în atmosferă, pentru ca și ziua de miercuri să fie caracterizată, de asemenea, de perioade de instabilitate, cu înnorări accentuate, averse cu caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane în mod deosebit, dar și în sudul și sud-estul țării.

Cu siguranță, debutul lunii lui "Cuptor" va aduce din nou primele zile caniculare, pentru că așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca primele zile din luna iulie să fie caracterizate de valori apropiate de 34 de grade, posibil în partea de sud, sud-est a țării chiar și de vest 35 de grade", a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Prăpăd în România, după inundaţii | Şefa ANM anunţă prognoza meteo actualizată pentru următoarele zile

 

 

×