x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizarea directorul ANM: „Vremea se anunță neobișnuită în următoarele zile, cu schimbări semnificative la fiecare 2-3 zile.”

Avertizarea directorul ANM: „Vremea se anunță neobișnuită în următoarele zile, cu schimbări semnificative la fiecare 2-3 zile.”

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2023   •   20:15
Avertizarea directorul ANM: „Vremea se anunță neobișnuită în următoarele zile, cu schimbări semnificative la fiecare 2-3 zile.”

Într-o declarație făcută luni la Antena 3 CNN, Florinela Georgescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat că urmează o perioadă de vreme capricioasă și imprevizibilă în România. Potrivit acesteia, primele trei zile vor fi marcate de condiții frumoase și temperaturi în creștere, atingându-se cele mai ridicate valori în zonele de deal, în special în nordul Olteniei și al Munteniei.

Cu toate acestea, directorul ANM a avertizat că schimbările majore vor începe să se facă simțite începând de miercuri. Temperaturile vor scădea, iar precipitațiile vor apărea în zonele de vest, nord și centru, cu ninsori în zonele montane, lapoviță și ploaie în zonele joase. Această tendință se va menține până spre sfârșitul săptămânii.

„Deocamdată ne așteptăm la trei zile cu vreme în general frumoasă și temperaturi în creștere, cele mai ridicate temperaturi în această situație de pătrundere de aer cald în sezonul de iarnă. Cele mai ridicate temperaturi sunt de așteptat în zonele de deal, în special din partea de sud a țării, deci în nordul Olteniei și al Munteniei, dar temperaturi ridicate peste normal vor fi în toată țara și puține precipitații aproape deloc.

De miercuri, însă, așteptăm o schimbare în aspectul vremii. De joi, treptat se mai răcește, apar și precipitațiile în partea de vest, de nord și de centru, ninsori în zona de munte, lapoviță, ploaie în zona joasă. Apoi, spre sfârșitul săptămânii, în weekend, este posibilă o nouă încălzire a vremii.

Materialele pe care le avem acum arată o încălzire similară cu ce avem astăzi și mâine pentru ziua de duminică, adică posibil din nou temperaturi spre 13-14 grade.

Ziua de Crăciun s-ar putea să vină din nou cu un proces de răcire a vremii, dar care să nu se manifeste chiar în toată țara, mai degrabă în jumătatea de nord a teritoriului.

Certă este încălzirea despre care discutăm pentru zilele viitoare și faptul că pe urmă vremea va fi destul de schimbătoare, cu modificări destul de importante în aspect, o dată la 2-3 zile", a spus Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, luni, la Antena 3 CNN.

×