x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Meteo 1 MAI: Vremea la munte

Meteo 1 MAI: Vremea la munte

de Dragoş Tănase    |    30 Apr 2015   •   11:27
Meteo 1 MAI: Vremea la munte

"Vremea din această perioadă de mini-vacanță va fi una schimbătoare, în sensul că nu vor lipsi intervalele cu soare și temperaturi plăcute, dar nici cele cu ploi.

Precizarea a fost făcută de Gabriela Băncilă, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pentru AGERPRES.

METEO 1 MAI: Vezi aici cum va fi VREMEA LA MARE

"Vremea din această perioadă de mini-vacanță va fi una schimbătoare, în sensul că nu vor lipsi intervalele cu soare și temperaturi plăcute, dar nici cele cu ploi. În ziua de de 1 Mai, adică vineri, în stațiunile de la munte sunt așteptate temperaturi situate între 13 și 16 grade Celsius", a precizat Băncilă.

Potrivit specialistului ANM, deși ziua de 1 Mai se anunță una destul de frumoasă, vor apărea și câțiva nori ce se vor dezvolta și pe la munte.

"Acești nori vor aduce ploi de scurtă durată, în special după orele prânzului. Este posibil să se înnoreze, iar vântul să transporte câțiva nori de ploaie. Per total, ziua de vineri va fi una destul de frumoasă, din care nu vor lipsi ploile de scurtă durată mai ales după-amiaza, pe arii destul de restrânse, la munte", a subliniat meteorologul de serviciu al ANM.

Prognoza de specialitate relevă faptul că, în a doua parte a zilei de vineri, spre seară, norii încep să se înmulțească în regiunile nord-vestice. Acest proces semnifică începutul unei instabilități atmosferice mai accentuate în vestul, nordul și centrul țării.

"Cu alte cuvinte, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, vor fi nori din ce în ce mai mulți și ploi pe arii din ce în ce mai extinse în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Aceste ploi care își vor face apariția în această parte a țării vor fi asociate și cu descărcări electrice, iar până în dimineața zilei de sâmbătă este posibil ca, la nivel izolat, să se înregistreze cantități de apă mai importante', a explicat Gabriela Băncilă.

Aceasta a adăugat că, la nivelul zilei de sâmbătă, 2 mai, vremea va fi, în general, instabilă, cu înnorări mai accentuate, averse și descărcări electrice, în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte.

"Cei care se vor afla la munte în ziua de sâmbătă trebuie să știe că nu va fi o vreme foarte plăcută. Regimul termic de la munte se va încadra între 13-14 grade Celsius pe Valea Prahovei și nu va depăși 11 grade la Păltiniș, de exemplu", a afirmat specialistul ANM.

În ceea ce privește ziua de duminică, 3 mai, datele relevă că vremea se va ameliora semnificativ în comparație cu ziua anterioară, potrivit meteorologului ANM, șansele de ploaie sunt foarte reduse, doar la munte fiind așteptate câteva precipitații, după-amiază.

×