x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Pericol de inundații în Transilvania

Pericol de inundații în Transilvania

03 Ian 2022   •   14:53
Pericol de inundații în Transilvania

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundații valabilă în cinci județe din Transilvania. Aceasta va intra în vigoare la ora 18.00 și va fi în vigoare până joi, la ora 16.00.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție, anunță hidrologii.

Inundații pot să apară pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Crişul Negru – bazin amonte S.H. Beiuş (judeţul Bihor), Arieş –bazin amonte S.H. Baia de Arieş (judeţul Alba).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu intensitate mai mare in intervalul marți, ora 20:00 – miercuri, ora 24:00 pe unele râuri din judeţele Maramureş şi Satu Mare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii Transilvania