x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Pericol de inundații pe două râuri din țară

Pericol de inundații pe două râuri din țară

03 Iun 2021   •   14:50
Pericol de inundații pe două râuri din țară
Sursa foto: Hepta

Este pericol de inundații pe mai multe sectoare ale râurilor Neajlov şi Sabar. Hidrologii au redactat avertizări de tipul cod galben și cod portocaliu valabile pe porțiuni ale râurilor din județele Ilfov, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Teleorman.

Hidrologii vorbesc despre creşteri de debite şi niveluri pe râurile Neajlov şi Sabar, cu depăşiri ale cotelor de apărare.

Specialiștii au redactat un cod galben valabil începând de joi, la ora 14.00, până vineri, la miezul nopții pe pe râul Neajlov în sector amonte Călugăreni în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Teleorman. Cod galben de inundații este și pe râul Sabar în bazin aval Poenari în judeţele Giurgiu şi Ilfov.

De asemenea, este cod portocaliu începând de joi, la ora 20.00, până vineri la ora 12.00 pe râul Neajlov în sector aval de la confluenţa cu râul Dâmbovnic până în amonte la confluenţa cu râul Ilfovăţ din judeţul Giurgiu).

Specialiștii avertizează că prognoza hidrologică poate fi actualizată în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice.

Mediafax

×
Subiecte în articol: inundatii