x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo pentru luna iunie 2022: Secetă și temperaturi ridicate în sudul și sud-estul țării

Prognoza meteo pentru luna iunie 2022: Secetă și temperaturi ridicate în sudul și sud-estul țării

27 Mai 2022   •   11:25
Prognoza meteo pentru luna iunie 2022: Secetă și temperaturi ridicate în sudul și sud-estul țării

Vremea va fi pe alocuri caniculară în luna iunie 2022, iar ploiele vor fi rare în următoarele patru săptămâni, potrivit ANM.

30 mai - 6 iunie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

6 - 13 iunie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

13 - 20 iunie
Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

20 - 27 iunie
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

×
Subiecte în articol: meteo