x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Se întoarce căldura! Începutul lunii noiembrie, mai cald decât normal Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Se întoarce căldura! Începutul lunii noiembrie, mai cald decât normal Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

de Redacția Jurnalul    |    17 Oct 2023   •   09:30
Se întoarce căldura! Începutul lunii noiembrie, mai cald decât normal Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni
Sursa foto: Hepta

Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă și doar din a doua săptămână din luna noiembrie vremea va fi aproapiată de cea specifică sfârșitului toamnei, potrivit prognozei pentru perioada 16 octombrie-13 noiembrie, transmisă marți de meteorologii ANM.

16 - 23 octombrie
Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice, sudice și sud- estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord- vest a țării, dar și deficitar în regiunile sud-vestice și local în vest, est și sud-est, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

23 - 30 octombrie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.



30 octombrie - 6 noiembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, cu un ușor excedent în zonele montane.

6 - 13 noiembrie
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință excedentară în toate regiunile.

(sursa: Mediafax)

×